logo

Monday 31st of August 2015

Szervezetek


Címlap Címlap
Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium honlapja
Együtt a drogok ellen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. június 17. szerda, 19:55

a nyertes csapat

Együtt ezt a nevet viseli az a projekt, amelyben idén aktívan részt vettek a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai.  A projekt célja, hogy a diákok közösen lépjenek fel a drog- és alkoholfogyasztás ellen. A projekt szervezésében szerepet vállalt  négy önkéntes diák a X.B. osztályból, akik vállalták, hogy segítenek egy a drog- és alkoholfogyasztásról szóló közvéleménykutatásban és a versenyek lebonyolításában. Az Iskola másként hetében a diákok rövidfilmek és powerpoint bemutató keretén belül kaptak információt a drogok káros hatásait illetően, majd ösztönöztük őket arra, hogy ők is keressenek információkat ezekről.

A kisebbek rajzban, a nagyobbak rövidfilmben mutatták be a drogfogyasztás következményeit. A legjobb alkotások május 7-én, az iskolanapon lettek bemutatva és díjazva. Rajzban az V. osztályosok, rövidfilmben a IX. B-s diákok munkája nyerte el legjobban a zsűri tetszését. Támogatóinknak köszönhetően a diákok értékes nyereményekben részesültek. Mindez nem jöhetett volna létre a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, Veres Kovács Attila lelkipásztor, Tunyogi Hajnalka taekwon-do edző, a Caritas Catolica jótékonysági szervezet,  a Hobby Libri könyvesbolt, a Kingart ajándékbolt és iskolánk támogatása nélkül. Ezúton is köszönjük a támogatást.

A projekt még nem ér véget itt, amit megtanultunk, továbbadjuk és folytatjuk a harcot a drog- és alkoholfogyasztás ellen együtt...

Bodó Éva

a nyertes csapat  a nezok a nezok

Módosítás dátuma: 2015. június 17. szerda, 20:27
 
Iskolanap 2015 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. június 03. szerda, 20:25

 Iskolanapi beszámoló 07/05/2015

 Idén május 7.-én rendeztük meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Iskolanapját. A hivatalos program, reggel 10kor kezdődött a Nyugat Kávéház verses és zenés című előadással, mely Juhász Gyula személyisége köré let összeállítva. Középiskolás diákjaink énekeltek, szavaltak a díszteremből átalakult kávéházban. Párhuzamosan a sportpályán foci meccsek zajlottak, míg a rajzteremben kisebb diákjaink irodalmi alkotóműhelyben Varró Dániel E-mail című verse alapján és Bródy János Mit tehetnék érted, dalszöveg segítségével különböző kreatív feladatokat oldottak meg. Az iskola udvarán, az aszfaltrajzverseny alkotásai, fantáziaszőnyeggé varázsolták az udvart és a rajzteremben tartozkodó diákok, kendőket és polókat batikoltak. 

11 órától elkezdődött a nagyon kedvelt Kincskereső verseny, amely Nagyvárad főutcáján zajlott. Diákjaink, román és angol nyelven, illetve angol és német nyelven kapták az utasítást, melyek segítéségével különböző feladatokat kellett végrehajtaníuk

11.30tól a diáktanács segítéségével ismerkedő játkékok bevezetésével, elkezdődött a biblia vetélkedő. A versenyen, saját diákjaink mellett, meghívott diákok is résztvettek, csapatokra osztva őket. Eközben a díszteremben, Együtt a drogok ellen project díjátadására került sor, melynek keretén belül, diákjaink, rövidfilmben mutatták be a drogfogyasztás hatásait, következményeit.

12.30tól iskolánk udváran elkeződütt a flashmog, vagyis a tömegtánc, ahol kicsik nagyok egyaránt élvezték a táncot, a zenét és a ritmusra való mozgást.

Utolsóelőtti mozzanatként, Tálentum koncerten vehettek részt diákjaink, a közelben levő Várad-Olaszi Református templombam. A rendzevény a tanár-diák foci meccsel zárult, amely 11-es szabadrúgások döntötték el, a diákok győzelmét. Rendezvényünkön részt vett iskolánk összes diákja, a 8 Számú Általános Iskola, a Szalárdi Általános Iskola nyolcadikos diákajai, valamint a listán szereplő versenyzőkkel, összesen 450-500 diák.

Rendezvényünket támogatta a Communitas alapítvány!

             

 Egy végzősdiák szemszőgéből is bemutatom iskolanapi rendezvényünket!

Élmény. Ez az első szó, ami eszembe jut az idei iskolanapról. Bár ha jobban belegondolok volt ott aggodalom, lámpaláz, és egy mokkáskanálnyi félelem is.

A hivatalos program a Nyugat kávéházas előadással kezdődött. Egészen véletlenül az a szerencsés megtiszteltetés ért, hogy és is részt vehetek a Juhász Gyuláról szóló rövidke produkcióban. Rajtam kívül még két barátnőmmel az énekes részét vállaltuk az akciónak, ami rendesen feladta a leckét. Már korábban volt alkalmunk ilyen téren kiprobálnunk magunkat, tehát valamilyen szinten csöppnyi magabiztossággal álltunk a dologhoz. Viszont a dalok igencsak nagy falatnak bizonyultak. Innen ered az esetleges félelem vagy aggodalom és persze onnan hogy az ember XII.-es létére, ha lehet, igyekszik valami pozitív emléket hagyni maga után..No, de végül csak sikerült átadni a ‘feelinget’ és részben fellélegezhettünk. Főleg, hogy ezután következett az egyik legbulisabb része a napnak. A flashmob, azaz a tömegtánc. Ezúttal valami csodálatos és megdobbentő volt számomra az a fajta kitartás, amellyel táncolt egyaránt kicsi és nagy a csepergő esőben. Ezt a hangulatot már csak az aszfaltrajzverseny gyümölcsei fokozták, fantáziaszőnyeget terítve mindenki táncos lába elé. Felemelő érzés volt. Egy testként mozgott a sok kicsi tag és valósággal mosolygott a jó öreg udvar.

A hab a tortán számomra a Tálentum koncert volt. Mivel néhány dalt már ismertem, ezért könnyen ráhangolódtam. Nagyon örültem neki, hogy egy ilyen alkalomra is sor került, mivel úgy gondolom, hogy erre igenis szükség van. Hiszen nem lehet tudni, kit mikor érint meg gondolat, egy dallam, egy ének.. Nyitottnak kell lennünk és élnünk a lehetőségekkel. Öröm volt látni egyesek arcán az elgondolkodást, a meghatottságot. Így aztán személy szerint pozitívumként gondolok vissza rá.

Ezen túl a tanár-diák focimeccs már csak a cseresznye a habon. Csupán fotósként aszisztáltam, de így mégnagyobb esélyem volt a pillanatok megörökítésére. Volt itt minden, szurkolástól kezdve, esésen át a nagy gólokig, minden. Szerintem a meccs méltó záróeseménye volt az egész kalandos iskolanapnak. Emlékezetes, bohókás és barátságos alkalmat tudhatunk magunk mögött. Ezért már abszolút megérte felkelni!

 

Módosítás dátuma: 2015. június 05. péntek, 10:22
 
Kárpát-medencei konferencia Egerben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. május 26. kedd, 08:28

 
Diáklap PDF Nyomtatás E-mail

LETÖLTÉSp

 

 
Református Testvériskolák Találkozója PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szatmári Ildikó   
2014. október 15. szerda, 20:00

 

dpr 2

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület védnöksége alatt, október 21-23-án a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Wesselényi Református Gimnázium (Zilah), a Lorántffy Zsuzsanna Református Giumnázium (Nagyvárad) és a Szentendrei Református Gimnázium anyanyelvi tematikus szaktábort szervezett a nagytarnai ökotáborba. A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákpresbitériumának hat tanulója Csűry Ágnes kapcsolattartó és Szatmári Ildikó magyartanár kíséretében vett részt az eseményen. A személyes ismerkedést élvezetessé tették a kreativitást és vitakultúrát fejlesztő tevékenységek, mint például a versfaragás megadott szavakkal, helyzetgyakorlatok bibliai történetek alapján, vagy disputa különböző témákról (pl. Az iskola megöli az egyéniséget, A barátságra manapság nem jut idő, A számítógép magányossá tesz, A gyermek nem tudja eldönteni, neki mi a jó.).

dpr1

Az egyes gimnáziumok képviselői bemutatták az intézményük és a diákszervezet működését. Jó hangulatú beszélgetések és a jövőbeli közös programok tervezése egyszerre zajlott. A jól szervezett alkalmon kialakult személyes kapcsolatok biztosítják majd a további gyümölcsöző együttműködést. Diák és felnőtt egyaránt nyitott szívvel volt jelen a tanácskozáson, egymás munkáját megismerve tanulhattak, ötleteket vehettek át egymástól az egyes csapatok. A következő találkozó várható helyszíne Szentendre lesz.

 

A tábor végére elkészült folyóirat címe:

DPRefi J

 

 

Módosítás dátuma: 2014. október 16. csütörtök, 08:48
 
Rákóczi Szövetség Konferencia Püspökfürdön PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. május 03. szombat, 11:54

r1r2

r3r4

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 130

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 136

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 130

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 136

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 130

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/lorantf1/public_html/templates/themza_j15_13/html/pagination.php on line 136
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.